Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че

...
 Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че
Коментари Харесай

Бъфет: Лудостта с биткойна няма да свърши добре

 Американският милиардер и вложител Уорън Бъфет съобщи пред CNBC, че сегашната полуда при биткойна и другите криптовалути няма да свърши добре.
„ По отношение на криптокомпозициите по принцип мога да кажа сигурно, че това ще свърши зле ", сподели ръководителят и основен изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway. „ Кога ще се случи сривът или по какъв начин - не знам ", добави той в изявлението.

Човекът, който се смята за „ дясната ръка “ на Бъфет, Чарли Мънджър, също вижда доста олелия, само че малко смисъл в криптовалутите.

От декември 2017 година тържища като CME Group и Cboe Global Markets отвориха своите платформи, с цел да разрешат търговията с фючърси върху биткойна. 

 

Бъфет съобщи, че не би заложил на къси позиции с фючърсите върху биткойна. „ Нямаме и в никакъв случай няма да имаме позиции ", съобщи той.

„ Защо, при всички останали благоприятни условия, би трябвало да заемам дълга или къса позиция за нещо, от което не разбирам нищо ", добави вложителят.

Бъфет не е единственият критик на криптовалутите. Още през септември 2017 година ръководителят и основен изпълнителен шеф на J.P. Morgan Джейми Даймън разяснява сериозно криптокомпозициите. По това време той назова биткойна машинация.

Във вторник обаче Даймън съобщи, че съжалява за това изказване . " Блокчейнът е същински ", добави той.

J.P. Morgan Chase разгласи през октомври 2017 година въвеждането на своя лична блоксистема. Тя има за цел " доста понижаване " на броя на страните, нужни за инспекция на световните заплащания и понижаване на времето за осъществяване на покупко-продажби " от седмици на часове ". Партньори в плана, наименуван Interbank Information Network, са Die Royal Bank of Canada и New Zealand Banking Group. Даймън продължава да е угрижен за това по какъв начин държавните управления ще реагират на криптовалутите, когато те станат в действителност огромни.
По публикацията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР